Patricia Buskens: Kleuren die passen met passie

Hebben jullie wel eens het gevoel dat er producten in je huis of kantoorruimte staan die niet helemaal kloppen? Klopt die kleur nou eigenlijk wel en past dat bankje in die stijl nou wel bij mij? Nou ik denk na een gesprek met Patricia Buskens wel. Ik ga eens kritisch kijken wat ik heb staan en wat er met subtiele veranderingen wijzigen kan. Een passievolle dame over uiterlijk en uitstraling passend bij jou en/of je bedrijf.

Deze blog is geschreven door Ernst Jan Bos als ‘huiswerk’ na mijn Workshop Content Marketing

Herken de persoon
Patricia BuskensHoe kan je Patricia herkennen? Eigenlijk heel gemakkelijk, begin maar eens te praten over kleuren en uitstraling in decoratieve artikelen en ze leeft helemaal op. Kleuren zeggen iets over mensen en dat in een inrichting en kleurstijl uitstralen zegt zoveel over de mensen en het bedrijf.

Voor mij die misschien wel een leek is op dit gebied komen snel associaties naar boven die zeggen: “ja, ja, we gaan weer zwevend worden”. Maar vraag je eens door naar een case dan vertelt ze die vol trots.
Bij een pedicurepraktijk wilde de onderneemster juist een uitstraling hebben van professioneel en krachtig. Na wat wikken en wegen kwam Patricia met de kleurstijl aubergine. Het geheel gaf een bijzondere uitstraling wat meer kracht geeft dan de roze tinten die worden gekozen. Uiteindelijk resultaat, klant blij en de klanten voelen zich prettig. Zo wordt de persoon goed herkend in de uitstraling.

Hoe ver ga je dan? “Zo ver dat alles klopt. Van prullenbak, muurdecoratie tot aan de kastjes, gewoon alles.” Dus niet alleen een kleurtje aan de muur maar alles moet gewoon kloppen. Dan is de uitstraling van de persoon te herkennen en zal ook herkend worden.

Trots
Het werk wat Patricia hiervoor deed gaf zeker wel voldoening. Als vakvrouw uit de communicatiewereld is ze gedoken in de lingeriewereld met haar eigen lingeriezaak in Nijmegen. Altijd met veel plezier gedaan! Alleen ook eens toe aan wat rust heeft ze eerst twee jaar een sabbatical genomen en is na gaan denken over wat ze echt leuk vond, styling!! Zo is SHE IS IN THE MOOD ontstaan.

Dit jaar gestart met haar stylingbureau vanuit het niets. Zonder outbound marketing begonnen, via inbound marketing alles opgebouwd. Werkend aan en met haar grootste trots, het ontwikkelen van moodboards bij mensen en hun uitstraling wat ze willen hebben. Dit vertelt ze ook in persona maar ook op andere uitingen.

Waar ben je in die korte tijd nou het meest trots op? “Dat een klant mij de volgende morgen huilend belt na een opening en zegt dat alles klopt”. Een fysiotherapeut die werkt met topsporters wilde een nieuwe inrichting en Patrica heeft daarbij via haar moodboards geholpen. De uitstraling gaf aan dat je kan en mag doorzetten. Als je een klant tot huilen toe kan roeren is dat zeker iets om trots op te zijn.

Energiek
Patricia zal toch haar eigen inspiratie ook ergens vandaag moeten halen. “Als ik ga winkelen dan begint mijn hart sneller te kloppen. Ik haal zoveel inspiratie uit het lopen door een winkelstraat en het kijken in de winkels. Het geeft volop energie door er alleen al naar te kijken en zaken in je hoofd dan te combineren.

Patricia Buskens gaat veelal niets kopen voor de mensen, dus ook geen fysieke producten verkopen aan de klanten. Ze verdiept zich goed in de mens en wie ze zijn, zoekt dan een kleurstijl en laat dit op de moodboards terugkomen in diverse uitingen. Dit moet de mensen inspireren en het juiste gevoel geven. Deze energie moet zich omzetten in de juiste aankopen zo stapje voor stapje werken aan een juiste en energieke uitstraling van jezelf in combinatie met je interieur.

timthumbIk kreeg bijna de neiging om foto’s te vragen van haar eigen interieur en zo zelf eens te ervaren wat voor kleur bij Patricia haar tomeloze energie zou passen. Ik schat in dat het wel eens wat donkerrode tinten zou kunnen zijn. Energie en passie. We zullen haar toch eens vragen.

Passie met kleuren en stijl
Patricia heeft haar draai en stijl wel gevonden is mijn ervaring. Praten met haar over stijl en kleur geeft je vanzelf een idee “Oh, daar moet ik toch eens naar gaan kijken”. In fijne, passievolle en menselijke bewoordingen geeft ze aan dat er zoveel uit te halen is en dat styling en persoonlijkheid een prima combinatie kunnen worden om naar buiten toe de juiste uitstraling te geven. Haar eigen uitstraling en styling is op mij al rustgevend geweest en ben toch eens gaan kijken in mijn eigen huis of het klopt. Misschien zit er nog meer in Patricia…….

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s