‘God laat de stoelen draaien’, een interview met Kitty Reurings

Bij de bekende TV-talentenjacht The Voice of Holland spelen, zoals u ongetwijfeld weet, de draaiende stoelen een hoofdrol. Belangrijk onderdeel van het concept is de “blind audition” waarbij de juryleden met hun rug naar de auditant toe zitten. De high tech-jurystoelen draaien pas om na een ferme klap op de rode knop, waar uiteraard alleen op wordt gedrukt als er sprake is van een geslaagde auditie. Deelneemster Fantine Tho, overtuigd christen, is van mening dat God ervoor zorgde dat de stoelen voor haar draaiden. Maar ik weet wel beter. In de Drijfveer, periodiek van Mijnsbergen uit Mijdrecht, las ik dat het hele rotatiespektakel om de Torriani draaikranslagers draait.

Deze blog is geschreven door Astrid van Ballegoy als ‘huiswerk’ na mijn Workshop Content Marketing

De Drijfveer
Kitty ReuringsDat vind ik nou zo leuk aan een bedrijfsuitgave als de Drijfveer: Je komt meer te weten over de klanten van een bedrijf en de toepassingsmogelijkheden van hun producten (in dit geval aandrijf- en besturingstechniek). Deze verhalen zijn een stuk aantrekkelijker om te lezen dan een opsomming van technische productspecificaties.

Kijkje in de keuken
De Drijfveer is het stokpaardje van Kitty Reurings. Zij verzorgt de marketingcommunicatie bij Mijnsbergen en ATB Automation en is de (aan)drijvende kracht achter de Drijfveer die twee keer per jaar uitkomt. “Het samenstellen van de Drijfveer is een hele leuke klus. Voor de verhalen ga op pad om klanten te interviewen. Elke keer geniet ik daar weer van. Het geeft energie om de enthousiaste verhalen van onze klanten (veelal machinebouwers) te horen. Ze zijn trots op hun bedrijf en hun eindproduct. Via de Drijfveer kan ik de lezers een kijkje in de keuken geven van onze klanten. Maar ik steek er zelf ook veel van op en ga altijd geïnspireerd naar huis.”

Trotse klanten
“Via de gemakkelijk leesbare klantverhalen kunnen we informatie delen over ons assortiment en activiteiten zonder dat het als borstklopperij over komt”, aldus Kitty. “Het is best een uitdaging om aan goede content te komen. Niet alle klanten staan meteen te springen om mee te doen. Als we duidelijk maken dat zij centraal staan, gaan ze vaak overstag. Uiteindelijk zijn ze trots hun verhaal terug te zien en verspreiden zij zelf de Drijfveer ook weer onder hun relaties. Op die manier zijn ze een waardevolle ambassadeur voor ons bedrijf.” Bij Mijnsbergen gaat de bedrijfsuitgave in gedrukte vorm per post naar de doelgroepen, maar ze delen de digitale versie ook via hun website en social media-kanalen als Twitter en Linkedin.

Oneindig veel verhalen
Als het aan Kitty ligt, gaat ze nog heel veel klantverhalen vertellen. “Onze producten worden breed ingezet. Je kunt het zo gek niet bedenken, zo divers zijn de toepassingen. Er zitten nog oneindig veel artikelen in mijn pen.” En daar ben ik blij om, want het maakt techniek zoveel interessanter als je kunt lezen dat een bedrijf als Baker Street entertainment engineering met behulp van de Torriani draaikranslagers het brein is achter het TVOH-stoelengeheim in plaats van God.

 

Advertentie

2 thoughts on “‘God laat de stoelen draaien’, een interview met Kitty Reurings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s