Hans Buskens: “Zonder strategie geen uitvoering”

Als ik de vraag: “Wat is jouw stokpaardje binnen marketingcommunicatie” voorleg aan Hans Buskens, directeur van PieterBas Automatisering (ontwikkelaar van standaard Windows-software voor de Nederlandse afvalindustrie), komt Hans direct met het volgende antwoord: “Zonder strategie geen uitvoering.”

Deze blog is geschreven door Christa Verkleij als ‘huiswerk’ na mijn Workshop Content Marketing

Wat is daar nu zo interessant aan? Waarom slagen projecten juist wel of juist niet? Wanneer lukken dingen en wanneer niet en hoe komt dat? Hans heeft het me met veel passie uitgelegd.

Samenwerken
Hans-Buskens1[1]
Als je een project start en er is geen strategie, dan wordt het lastig om eraan te werken. Zeker wanneer je met meerdere mensen te maken hebt. Je moet samenwerken, maar waarschijnlijk loopt iedereen een andere kant op en doet maar iets. Misschien worden sommige zaken zelfs dubbel gedaan. Als je met meerdere mensen werkt, heb je structuur nodig, een visie en een doel. Een punt op de horizon. Alle neuzen dezelfde kant op.

Doel bereiken
“Zodra de strategie er is, zal een project slagen”, aldus Hans. Als je zijn woorden hoort, kun je concluderen dat een strategie noodzakelijk is. Het voordeel is dat iedereen die betrokken is bij het project, zelfstandig beslissingen kan nemen door zich simpelweg af te vragen: “draagt dit bij om het doel dat we voor ogen hebben te bereiken?” Zo ja; doen! Daar is geen manager meer voor nodig.

Richting
Projecten zonder strategie sterven dus een stille dood. Alleen inhoud is niet voldoende,  om door te gaan en vol te houden. Er moet ook moet richting zijn, de strategie. Dus zonder strategie heeft het geen zin om ergens aan te beginnen, zonder strategie geen uitvoering.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s