Ernst Jan Bos: ‘Social media is als een kroeg’

Met deze metafoor krijg ik uitgelegd wat social media zijn en hoe ‘het’ werkt. Ernst Jan Bos is een kenner en gebruiker en hij opent voor mij de wereld van social media.

 

Deze blog is geschreven door Patricia Buskens als ‘huiswerk’ na mijn Workshop Content Marketing

Net als in de kroeg gelden bij social media een aantal omgangsregels. Bijvoorbeeld dat je niet direct hoog van de toren moet blazen over hoe goed je wel niet bent. Veel aardiger en interessanter voor je publiek is het, om te vertellen wat je leukt vindt, wat je passies zijn, of waar je voor staat. Want social media schrijf je met een hoofdletter S, het is vooral sociaal.

Ernst-Jan BosErnst Jan is een makkelijke prater, niet te beroerd om mij ook de meest simpele en elementaire begrippen in social media uit te leggen. En dat is, naast andere activiteiten, ook zijn dagelijks werk.

Want Ernst Jan Bos is spreker en gastdocent over het onderwerp social media. Hij leert aan bedrijven hoe zij doeltreffend gebruik kunnen maken van social media, hoe zij interessante en bruikbare content kunnen verzamelen en verspreiden, kortom hoe social media in een zakelijke markt geld opleveren.

Je merkt dat hij gewend is om met verschillende groepen mensen te werken. Niet alleen zakelijke klanten huren hem in om hun personeel een interessante workshop te geven. Ook verenigingen, ondernemersclubs of bijzonder groepen zoals een groep werkzoekenden hebben zijn presentatie bijgewoond. Zijn kennis beperkt zich niet tot een bepaalde markt, al profileert Ernst Jan zich vooral als kenner van de agrarische markt.

Al zijn presentaties zijn onderhoudend en vol humor. Naast een afwisselend verhaal, krijgt het publiek vooral veel foto’s, filmpjes of illustraties te zien. Soms is er veel interactie met de toehoorders, andere keren is er meer instructie maar altijd loopt Ernst Jan al vertellend de hele zaal rond.

Ernst Jan praat gepassioneerd over zijn stokpaardje. De vele tools die voorbij komen worden bijna allemaal ook door hemzelf ingezet en gebruikt. Facebook, Twitter en Pinterest zullen bij iedereen bekend zijn. Maar deze social marketeer vertelt mij ook hoe ik Slideshare en Scoop.it kan gebruiken, dat ik filmpjes kan showen met Vine en dat ik alle kennis over welk onderwerp dan ook via Feedly op mijn laptop kan krijgen.

Leuk en veelzijdig, die social media, net zo leuk als de kroeg!

Advertentie

One thought on “Ernst Jan Bos: ‘Social media is als een kroeg’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s